Public Cloud

De public cloud-markt is de afgelopen jaren geëxplodeerd. Sommige bedrijven aarzelen echter nog steeds om kritieke gegevens en kernservices over te dragen aan openbare cloudproviders.

Hoe werkt public cloud?

Openbare clouddiensten zijn afhankelijk van een op internet gebaseerde gedeelde computer- en gegevensopslaginfrastructuur die altijd en overal toegankelijk is. De public cloud provider beheert en onderhoudt het complete systeem voor zijn klanten.

In de kern bieden alle openbare cloudplatforms grotendeels vergelijkbare basismogelijkheden rond flexibele rekenkracht, opslag en netwerken. Ze delen allemaal de gemeenschappelijke elementen van een public cloud: selfservice, instant provisioning en autoscaling.

Voordelen

Eigen versleutelde omgeving

Eigen versleutelde omgeving

Met public cloud kunnen applicaties in hun eigen versleutelde omgeving worden uitgevoerd.

Snellere implementatie

Snellere implementatie

Ze bieden snellere implementatietijden dan werken met een on-premise infrastructuur.

Beste cyberbeveiligings expertise

Beste cyberbeveiligingsexpertise

De meeste operators zijn toegewijd aan het aantrekken van de beste cyberbeveiligingsexperts voor het testen en bewaken van alle installaties.

Flexibele prijsmodellen

Flexibele prijsmodellen

Flexibele prijsmodellen die oneindige schaalbaarheid van capaciteit en prestaties mogelijk maken.

Mogelijke nadelen van een openbare cloud

Online verbinding vereist

Online verbinding vereist

Bedrijven zijn verplicht om een ​​online verbinding te hebben voordat ze toegang krijgen tot hun cloudnetwerk.

Risico op uitvaltijd

Risico op uitvaltijd

Hoewel cloudinfrastructuren complexe systemen zijn die veel klanten bedienen, is het risico van downtime om verschillende redenen mogelijk

Mindere controle

Minder controle

Minder controle over hoe beveiliging en back-ups zijn georganiseerd.

Vendor lock-in

Vendor lock-in

Het gebruik van sommige diensten leidt tot vendor lock-in waardoor het moeilijker wordt om achteraf van provider te veranderen.

Onze openbare cloud oplossingen

Lemon Live Cloud

Op ProxmoxVE gebaseerde private cloud met op SAN of CEPH gebaseerde opslag.

Microsoft Azure

Een op Lemon Live elastische PAAS-gebaseerde private cloud

Amazon AWS

VMware private cloud

Google Cloud

Hyper-V private cloud

Lemon Live kan je helpen op het podium te komen bij alle grote cloudproviders zoals Microsoft Azure, Amazon AWS en Google Cloud. We bieden ook een public cloud-oplossing, ideaal voor wie de voorkeur geeft aan een oplossing dichter bij huis. Onze public cloud oplossing is gebaseerd op de Jelastic technologie.

Jelastic Cloud is een interessante cloudservice die maximale schaalbaarheid van gevirtualiseerde resources biedt met behulp van kant-en-klare vooraf geconfigureerde omgevingen. Het maakt het mogelijk om PaaS (Platform as a Service) en CaaS (Container as a Service) modellen te combineren zonder vendor lock-in te veroorzaken.

Corporify

Corporify

Corporify is een op blockchain geïnspireerd platform dat het juridisch beheer van bedrijven praktischer, nauwkeuriger en betrouwbaarder maakt. De applicatie is een schaalbaar Angular based blockchain platform met voor iedere klant een aparte omgeving, voorzien van een CI/CD pipeline en Docker containers.
Lees meer

Drukke Mama's

Drukke Mama's

Drukke Mama's is een op WordPress & Woocommerce gebaseerde webshop ondersteund door een Facebook-groep met meer dan 50.000 leden. De infrastructuuroplossing bestaat uit het automatisch schalen van hosting om promotiepieken op te vangen (mogelijkheid om meer dan 40.000 verzoeken in 1 minuut te verwerken).
Lees meer

Robin

Robin

Het geriatrisch revalidatiecentrum van het UZ Brussel gebruikt Robin om hun patiënten te informeren over de fase waarin ze zich bevinden en om aanvullend advies te geven over welke acties ze wel of niet moeten ondernemen.
Read More

Geïnteresseerd on het ontdekken van public cloud oplossingen?