Internet Of Things (IoT)

Door allerlei apparaten aan te sluiten op het internet, versnelt de innovatie in sectoren als; productie, utiliteit, logistiek, gezondheidszorg, enz. Het IoT is gericht op het monitoren van gegevens die door sensoren worden gegenereerd om processen te automatiseren en nieuwe diensten aan te bieden.

ll-iot-2560x1000

IoT lagen

Een typische IoT oplossing bestaat uit verschillende lagen: apparaat lagen, communicatielagen, informatielagen en applicatielagen. Wij bieden diensten aan in alle IoT-lagen in de vorm van engineering, applicatie ontwikkeling en infrastructuur oplossingen.

IoT Engineering

Sensoren kunnen allerlei gegevens meten, zoals temperatuur, locatie, trillingen of aanwezigheid. Bij het bouwen van een verbonden oplossing zijn het gewenste bereik en gebruik van de applicatie belangrijke vragen voor het bepalen van de juiste connectiviteit.

LoRa, Sigfox, NBioT

LoRa, Sigfox, NBioT

Radiotechnologieën die een groot bereik kunnen bestrijken bij een zeer laag stroomverbruik. Apparaten met dit type communicatie kunnen doorgaans meerdere jaren werken op één batterijlading.

BLE (Bluetooth Low Energy)

BLE (Bluetooth Low Energy)

Radiotechnologie die een kort bereik heeft.

UWB (Ultra-Wide Band)

UWB (Ultra-Wide Band)

Radiotechnologie die zeer korte afstanden bestrijkt, maar een zeer nauwkeurige plaatsbepaling heeft.

NFC (Near Field Communication)

NFC (Near Field Communication)

Radiotechnologie die zeer korte afstanden overbrugt waarbij zender en ontvanger elkaar moeten raken.

Op basis van jouw specificaties geven wij advies over welke sensoren het beste werken voor het overbrengen van gegevens van jouw apparaten naar de cloud. Wij streven naar draadloze sensoren die nauwkeurige inzichten kunnen geven in allerlei bedrijfs- of procesgerelateerde parameters.

Infrastructuur oplossingen voor het IoT

Sensoren sturen gegevens naar de cloud, waar ze veilig worden opgeslagen en verwerkt. De stabiliteit en veiligheid van een IoT-oplossing is afhankelijk van de infrastructuur. Wij begeleiden je bij de keuze van het juiste platform, of het nu gaat om een private of een publieke cloud oplossing zoals Microsoft Azure IoT Edge. Vervolgens bouwen we jouw infrastructuur en zorgen we ervoor dat deze operationeel blijft wanneer je live bent.

Applicatieontwikkeling voor IoT

Bovenop dit platform, visualiseren webapplicaties jouw processen en bedrijfsstromen. Onze ontwikkelingsafdeling kan u helpen bij het creëren van de interface die u nodig heeft om jouw klanten te bedienen.

 

Hoe kunnen we samenwerken?

Ons team van experts staat klaar om jou te helpen de beste infrastructuur strategie te ontwikkelen.

1.

Project intake

2.

Gratis auditverslag

3.

Presentatie, budget, en tijdschema

4.

Samenwerking

Geïnteresseerd in het verkennen van onze IoT diensten?