Public Cloud

De publieke cloud markt is de afgelopen jaren geëxplodeerd. Sommige bedrijven twijfelen echter nog steeds om kritische data en core diensten over te dragen aan publieke cloud providers.

Hoe werkt public cloud?

Publieke cloud-diensten zijn afhankelijk van een op internet gebaseerde gedeelde computer- en gegevensopslag infrastructuur die altijd en overal toegankelijk is. De publieke cloudaanbieder beheert en onderhoudt het volledige systeem voor zijn klanten.

Alle publieke cloud-platforms bieden grotendeels dezelfde basismogelijkheden op het gebied van flexibele computing, opslag en netwerken. Ze delen allemaal de gemeenschappelijke elementen van een publieke cloud: self-service, instant provisioning en autoscaling.

Voordelen van public cloud

Eigen gecodeerde omgeving

Eigen gecodeerde omgeving

publieke clouds zorgen ervoor dat applicaties in hun eigen gecodeerde omgeving draaien.

Snellere implementatie

Snellere implementatie

Publieke clouds hebben snellere implementatie tijden dan on-premise infrastructuur.

Beste cybersecurity-expertise

Beste cybersecurity-expertise

Onze providers zijn toegewijd aan de beste cybersecurity-experts aantrekken voor alle installaties te testen en monitoren.

Flexibele prijsmodellen

Flexibele prijsmodellen

Flexibele prijsmodellen die oneindig veel capaciteit en prestaties mogelijk maken.

Mogelijke nadelen van publieke cloud

Online verbinding vereist

Online verbinding vereist

Bedrijven zijn verplicht om een online verbinding te hebben voordat ze toegang krijgen tot hun cloudnetwerk.

Risico op downtime

Risico op downtime

Hoewel cloudinfrastructuren complexe systemen zijn die veel klanten bedienen, is er een risico op downtime

Minder controle

Minder controle

Minder controle over de beveiliging en back-ups.

Vendor lock-in

Vendor lock-in

Het gebruik van sommige diensten leidt tot vendor lock-in waardoor het moeilijker wordt om van IT provider te veranderen.

Onze public cloud oplossingen

Lemon Live Cloud

ProxmoxVE gebaseerde private cloud met SAN of CEPH gebaseerde opslag.

Microsoft Azure

Een Lemon Live elastische PAAS gebaseerde private cloud

Amazon AWS

VMware private cloud

Google Cloud

Hyper-V private cloud

Lemon Live helpt jou het podium opgaan bij alle grote cloudaanbieders zoals Microsoft Azure, Amazon AWS en Google Cloud. Wij bieden ook een publieke cloud oplossing aan, ideaal voor diegenen die voorkeur hebben aan een oplossing dichter bij huis. Onze publieke cloud oplossing is gebaseerd op de Jelastic technologie.

De intuïtieve gebruikersinterface van Jelastic is ideaal voor een snelle en eenvoudige installatie van applicaties, projecten en websites. Smart auto scaling vermijdt de overbelasting van de tijdens piekmomenten. Jelastic Cloud maakt het mogelijk om PaaS (Platform as a Service) en CaaS (Container as a Service) modellen te combineren zonder vendor lock-in te veroorzaken.

Corporify

Corporify

Corporify is een blockchain geïnspireerd platform dat het juridisch management van bedrijven praktischer, nauwkeuriger en betrouwbaarder maakt. De applicatie is een schaalbaar Angular gebaseerd blockchain platform met een aparte omgeving voor elke klant, voorzien van een CI/CD pipeline en Docker containers.
Lees meer

Drukke Mama's

Drukke Mama's

Drukke Mama's is een WordPress & Woocommerce gebaseerde webshop ondersteund door een Facebook groep met meer dan 50.000 leden. De infrastructuur bestaat uit automatisch schaalbare hosting om promotiepieken op te vangen (mogelijkheid om meer dan 40.000 verzoeken in 1 minuut te verwerken).
Lees meer

Robin

Robin

Het geriatrisch revalidatiecentrum van UZ Brussel gebruikt Robin om hun patiënten te informeren over de fase waarin ze zich bevinden en om bijkomende adviezen te geven over welke acties ze wel of niet moeten ondernemen.
Lees meer

Geïnteresseerd in een private cloud-oplossing?